Cases

MARCOD

Maritim karriereportal synliggør maritime uddannelses- og jobmuligheder

Der er mangel på faglært kvalificeret arbejdskraft til den maritime branche – en branche med mange spændende erhvervsuddannelser, som baner vej til talrige job- og karrieremuligheder i en branche i rivende udvikling.

 

På opfordring fra den maritime industri har MARCOD i samarbejde med de nordjyske maritime netværk udviklet en maritim karriereportal til unge i regionen, www.maritimecareer.dk. Formålet er at synliggøre uddannelses-og jobmuligheder i branchen over for de unge på en lettilgængelig måde samt at vise dem, hvor spændende det er at være i den maritime branche.

 

- Det handler om at fortælle om mulighederne i øjenhøjde, så unge får et bedre indblik i, hvad branchen byder på, og at de praktiske fag kan tilbyde et spændende og meget vellønnet job, siger Christina Ørskov, ejer af Orskov Yard i Frederikshavn og formand for Maritime Network Frederikshavn.

 

En portal med mange muligheder
Maritime Career er en karriereportal, som viser de unge via medier som film, uddannelsestest og billeder, hvilke muligheder de har inden for den maritime branche. Portalen giver mulighed for at se og høre unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, fortælle om sig selv, hvad deres hverdag byder på, og hvorfor deres fag er det rigtige valg for dem. Man kan blandt andet opleve en elektrikers hverdag, se hvilke opgaver en skibsmontør laver, hvad der er spændende
ved at arbejde som shippingelev, og hvad det vil sige at være industritekniker. Det kan være med til at inspirere de unge i deres kommende uddannelsesvalg, så vi kan få tilgang til den maritime branche i fremtiden.

 

Ungt fokus
Portalen er udviklet af de unge til de unge, så brugeren/den unge kan spejle sig i sproget, der er brugt på hjemmesiden. At have de unge i fokus har igennem hele processen med opbygning af portalen været et kardinalpunkt. Specielt brugen af fokusgrupper i 8. og 9. klasse i folkeskolen har vist sig at være en vigtig kilde til brugbar information om, hvordan man kan påvirke de unge.

 

Samarbejde med uddannelsesinstitutionerne
Opbygning og udvikling af portalen er sket via projektsamarbejder med og praktikanter fra University College og Aalborg Universitet gennem det seneste år. Et samarbejde som fungerer rigtig godt, og som er til gavn for både de studerende og MARCOD. 

 

- Jeg synes, at det er vigtigt, at de unge får at se, hvordan hverdagen ser ud på en arbejdsplads, hvad vi arbejder med og får set koblingen mellem praktiske hænder og et klogt hoved, siger Nikolaj Smedegaard, Industriteknikerlærling ved MAN Energy Solutions i Frederikshavn.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk