Cases

Welfare Tech

Internationalt samarbejde giver nye perspektiver på velfærdsteknologi

Dansk-tysk-samarbejdsprojekt involverer hele økosystemet inden for demenspleje og skaber bedre plejetilbud.

 

Flere og flere bliver ældre, og det betyder at et stigende antal mennesker skal leve med demens. Alene i Danmark lever flere en 85.000 med en demensdiagnose, mens der i Tyskland er over 1,5 millioner mennesker, der har demens. Et treårigt tværregionalt samarbejdsprojekt Demantec har skabt bedre plejetilbud til demente ved at tilpasse, sammenkoble og videreudvikle eksisterende sundheds- og velfærdsteknologier.
 

Projektet har involveret 417 deltagere, 40 netværkspartnere og 10 partnere. De tyske partnere er Flensburg University of Applied Science, DIAKO-sygehus, Sundhedsregion Nord og plejehjemmet Unter dem Regenborgen. De danske partnere er Anygroup ApS, Aabenraa Kommune – Rise plejecenter, Region Syddanmark v/ Syddansk Sundhedsinnovation, Lifepartners A/S, Professionshøjskolen Absalon og Welfare Tech.

 

Det unikke ved projektet er, at det ikke alene har involveret partnerne i projektet, men hele økosystemet inden for demenspleje. Projektet er fra start skabt med henblik på at sikre involvering af det brede økosystem på begge sider af grænsen. Direkte afledt af netværksaktiviteterne har virksomhederne fået en unik indsigt i konkrete udfordringer i demensplejen. De har fået viden til, hvordan deres løsninger kan skaleres og tilpasses til store markeder og konkret kendskab til kendetegnene ved særligt det tyske og danske marked. 

 

Nye muligheder åbnes

Bent Bonde fra Wellness Nordic, der tilbyder en specialdesignet gyngestol til terapi, har fået stort udbytte af at deltage i projektet:

-Vi har i Wellness Nordic fået et stort netværk indenfor demensområdet i Nordtyskland. Både med plejepersonale, læger og forskere. Deltagelsen i projektet har betydet, at vi har afprøvet vores produkt på mere en 20 plejehjem og solgt 18 gyngestole i Tyskland. Vi er blevet klogere på det tyske marked, og vi ser i dag et stort potentiale i Tyskland.

 

Godt eksempel på bæredygtigt internationalt samarbejde

Hos Welfare Tech arbejder man målrettet med at oprette lignende projektsamarbejder blandt klyngens medlemmer.

Det grænseoverskridende samarbejdsprojekt Demantec er et godt eksempel på, hvor værdifuld videndeling er på tværs af private virksomheder, videninstitutioner og offentlige parter. Deltagerne har fået endnu flere vinkler på, hvordan vi kan gøre livet bedre for mennesker med demens og deres pårørende. I Danmark og Tyskland har vi forskellig praksis og brug af teknologi. Sammen bliver vi bedre til at implementere løsninger til gavn for borgere, pårørende og personale. Ud over de kommercielle resultater af projektet har vi udviklet en markedsorienteret potentiale- og behovsanalyse samt et undervisningstilbud inden for digital sundhed og demens siger Christian Graversen, direktør i Welfare Tech. 

 

Læs mere: https://www.welfaretech.dk/projekter/demantec

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk